LPIC-1

LPI Linux administrator certificatietraining

LPIC-1 logo Nieuw

De groei van Linux als platform voor het leveren van (netwerk)diensten is meer dan ooit duidelijk. Linux wordt gebruikt voor bijna alles, van super computer tot web server, virtualisatie systemen en op je Android telefoon. Deze groei zorgt voor een grote vraag naar gekwalificeerde Linux professionals.

Het LPIC-1 certificaat van Linux Professional Institute (LPI) is 's werelds bekendste en meest erkende Linux certificatie. Een LPIC-1 certificaat is distributie-onafhankelijk waardoor de cursist met alle gangbare distributies kan werken. 

Na afloop van deze training kunt u een basis-netwerkconfiguratie op een Linux systeem beheren, onderhoudstaken uitvoeren met de command line en kunt u een Linux systeem installeren en configureren. Met de examentraining die in de training is verweven wordt u tevens voorbereid om de examens met succes af te leggen.

LPIC-1 bestaat uit 2 trainingen van elk 10 lessen.

Training Duur
LPIC-1 101  10 lessen (2,5 uur per les)
LPIC-1 102  10 lessen (2,5 uur per les)

Als u LPIC-1-gecertificeerd wilt worden, moet u zowel de LPIC-1 101 als de LPIC-1 102 examens behalen.

 

                                 “Deze training is zeker aan te bevelen voor een ieder die Linux kennis wil opdoen,                                                       omdat de stof tot in detail wordt uitgelegd door de trainer.”

Jurgen Schmeltz
ICT Infrastructure Engineer
Datasur